5.11.2018

הספר מפות מואנשות

המהפכות הטכנולוגיות המודרניות לא הפכו את המיקום לפחות משמעותי. להפך, הם הגבירו את חשיבותו, מכיוון שבני האדם הפכו מודעים יותר לעצמם. אין טבעי יותר בימינו מאשר לאחד בין המראות המרהיבים של פני כדור הארץ והחלל עם דימויים חדשים. 

ההאנשה, שהיא מתן תכונות ומראה אנושיים לחפצים דוממים ובעלי חיים, רווחת מאד בתרבויות העולם כאמצעי ביטוי. במסגרת כל האמונות הדתיות הידועות משתמשים בעיקרון זה ברמה היומיומית, אך גם הטכנולוגיות המודרניות מחייבות שימוש בהאנשה, לצורך ייעול הקשר בין המכונה לאדם.

הפופולאריות הרבה של ההאנשה נשענת על היות גוף האדם מוקד תשומת לב מרכזי לטיפוח, תזונה ובריאות. גוף האדם הוא עולם בזעיר אנפין בו משתקף העולם הגדול מחוץ לו. לכן קיים שיתוף פעולה היסטורי בין אנשי הרפואה לאמנים לצורך המחשת האנטומיה באמצעים הגראפיים ובסגנונות האמנותיים המתקדמים ביותר, גם על חשבון התיאור המדעי הטהור.

בספר ''מפות מואנשות'' מתוארים, בחלק הראשון - ''האנשה'', מקורותיה של ההאנשה.

בחלק השני - ''המפה האנושית'', מתוארים המקורות של מפות מואנשות, בהן מתוארים פני השטח כדמות אנוש. 

בחלק השלישי - ''מפות מואנשות היסטוריות'', נסקרת התפתחות מפות אלה משחר ההיסטוריה ועד ימינו.

בחלק הרביעי - ''מפות מואנשות נוספות'', מוצגות מפות מואנשות מקוריות של חבלי ארץ שונים ברחבי תבל, מיבשות, דרך מדינות ועד איים. 

החלק החמישי - ''מפת דמות האדם של ארץ הקודש'', עוסק ביצירה מקורית של מחבר ספר זה, אשר שופכת אור על מקורותיה ומשמעותה של האמונה היהודית.

החלק השישי - ''העיר המואנשת'', עוסק בעיר. העיר היא כל כולה ביטוי של האנשה במרחב. 

החלק השביעי - ''כדור הארץ והחלל החיצון'', מוקדש לנופים המואנשים שמתגלים בחלל החיצון.

החלק השמיני - ''אמצעי התחבורה'', עוסק במכונית, הספינה, והמטוס, אשר באמצעותם נוסע האדם ממקום למקום, ובדרך מעניק להם תכונות מואנשות.





















אין תגובות: